Tips
Alle innleggPeanøttkjeks
Desse nydelige peanøttkjeksa er årets nye julekakefavoritt! Bileta vart ikkje så fine, men kjeksa er gode likevel ;)
Ingrediensar:
– 150 gr romtemperert smør
– 3,5 dl sukker
– 2 egg
– 6 dl havregryn
– 4 ss kveitemjøl
– 2 ts kakao
– 2 ts vaniljesukker
– 2 ts bakepulver
– 250 gr peanøtter
– 100 gr kvit sjokolade
Slik gjer du: Forvarm omnen til 180-200 grader. Rør sukker og romtemperert smør kvitt. Rør i egga. Ha så i havregryn, kveitemjøl, vaniljesukker, bakepulver og kakao. Vend i peanøtter og hakka kvit sjokolade.
Set kjeksa på bakebrett kledd med bakepapir. Dei smeltar godt utover, så pass på å ha god avstand mellom kjeksa. 16-20 på eit vanleg stort bakebrett bør gå fint. Steik ved 180-200 grader i ca 10 minutt. La dei avkjøla litt på brettet før du har dei over på rist.
Oppbevar i tett boks.