Tips
Alle innleggSuksesskake
Kjempegod kake som kan brukast til alt, og som toler både ein og to turar i frysen. Praktisk!
Kakebotn:
– 225 g mandlar
– 185 g sukker
– 6 eggekviter
Slik gjer du: Mal mandlane. Stivpisk eggekvitene saman med sukkeret. Vend mandlane inn i eggedosisen. Steik ved 200 grader i 30 minutt.
Gul krem:
– 1,5 dl kremfløyte
– 150 g sukker
– 6 eggeplommer
– 1 ts vaniljesukker
– 150 g smelta smør
Slik gjer du: Bland fløyte, sukker, eggeplommer og vaniljesukker i ei gryte. Kok det opp under omrøring på svak/middels varme. Kremen set seg fort fast i botnen, så det er viktig å røra, spesielt når det vert varmt. Når kremen tjuknar til kan du røra inn smøret. Set kremen til avkjøling før du har han på kaka.