Tips
Alle innleggNydelig eplekake
Her kjem oppskrift på ei litt finare eplekake. Ho er, sånn heilt objektivt sett liksom, verdas beste eplekake, og passar kjempegodt til litt is no på hausten.
Ingrediensar:
– 125 g mjukt smør
– 125 g sukker
– 250 g kveitemjøl
– 1 egg
– 1 ts vaniljesukker
– 2 toppa ts bakepulver
Til toppen:
– 3 eple
– kanel
– sukker
– 1 pk vaniljekrem
– eggekvite til pensling
Slik gjer du:
Smuldre sukker, smør og kveitemjøl. Bland i egg, vaniljesukker og bakepulver. Kle ei rund kakeform ca 26 ca diameter med bakepapir, og klem ut ca 3/4 av deigen i botnen av forma. Spar på den siste delen av deigen.
Skrell eplene og del dei i båtar. Legg dei over deigen i kakeforma, og strø kanel og litt sukker på. Ha så over vaniljekremen. På toppen: Rull ut pølser av den siste delen av deigen. Legg dei i rutemønster på toppen. Pensle deigen på toppen med litt eggekvite.
Steik kaka i forvarma omn. Ca 30 minutt i 180-200 grader. La ho kjølne litt i forma etter steiking (5 minutt), men ho er best varm. Nyt det! Server gjerne med is og kaffi til :)